Annonce
Gorm Wisweh har fundet på en fængselsmad-inspireret Horsens-pizza ved at studere gamle lister med menuer. Her er det sagogrynene, han har syltet i rødbedesaft, så de bliver lyserøde. Foto: Søren E. Alwan
Horsens Posten

En signatur-pizza: Gorm's kommer til byen med en særlig Horsens-hyldest

Ny restaurant med tv-kokken Gorm Wisweh bag kommer med sit bud på, hvad der er en horsensiansk pizza.
Annonce
  • Gorm Wisweh har fundet på en fængselsmad-inspireret Horsens-pizza ved at studere gamle lister med menuer. Her er det sagogrynene, han har syltet i rødbedesaft, så de bliver lyserøde. Foto: Søren E. Alwan
  • Det skal smage af noget Velbekomme i lokal mad, siger restaurant Signe Christiansen i det nye Gorm's Pizza, der er åbnet i Hestedamsgade. Restauranten har lavet den særlige Horsens-pizza "Bag tremmer". Foto: Søren E. Alwan
  • Fangerne på fængslet fik også hestekød. Men det synes Gorm Wisweh alligevel ikke, han kunne byde sine gæster. Foto: Søren E. Alwan
  • Med 13 restauranter har Gorm Wisweh nok at se til. Hans ambition er at være forbi alle restauranter tre gange i løbet af året. Forleden var han i Horsens i forbindelse med opstarten. Foto: Søren E. Alwan
  • "Bag tremmer". Det er navnet på den nye Horsens-pizza, der på en fuldkornsbund trækker på menuerne fra Horsens Statsfængsel - efter fri fantasi fra kok Gorm Wisweh og hans medarbejdere. Foto: Søren E. Alwan
  • Det ligner rogn, men er såmænd syltede sagogryn. Foto: Søren E. Alwan
  • Gorm Wisweh laver sine pizzaer ultratynde. De skal kunne bages på tre minutter ved høj varme - det giver den bedste smag. Foto: Søren E. Alwan
  • Brændte savoykålblade, persille, creme fraiche, mozzarella, tyndtslicede ovnbagte kartoffelskiver og lardo - italiensk svinefedt, som i ovnen krymler sig sammen til en crispy oplevelse - er ingredienserne på signaturpizzaen "Bag tremmer". Og så selvfølgelig de lyserøde sagogryn, som ikke er kommet på her endnu. Foto: Søren E. Alwan
  • At lave pizza er ikke raketvidenskab, mener Gorm Wisweh. Men han synes, det er okay at lægge et nordisk strøg ind over og gøre dem danske. Italienerne foretrækker tre ingredienser - ost, tomatsauce og noget tredje, for eksempel skinke eller artiskokhjerter. Danskerne må gerne få lidt mere, synes han. Foto: Søren E. Alwan
  • En hvid pizza. Det kalder man en pizza, når det ikke er tomatsauce, men creme fraiche (syrnet fløde), der er smøringen. Foto: Søren E. Alwan
  • Det skal smage af noget Velbekomme i lokal mad, siger restaurant Signe Christiansen i det nye Gorm's Pizza, der er åbnet i Hestedamsgade. Restauranten har lavet den særlige Horsens-pizza "Bag tremmer". Foto: Søren E. Alwan
Horsens Posten

Festugen sætter klimaet på dagsordenen for skolebørn

Annonce
Horsens Posten

Horsens Holder klar med åbningsprogram: Glimmer, gratis pizza og motorsav

Annonce
Horsens Posten

DM i flødeost: Juta laver Danmarks bedste hvidløgsost- igen!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Tanja Sjøberg overtog fodklinikken på Sønderbrogade: - Nu føler jeg mig hjemme

Horsens Posten

Manden bag kalder det Danmarks skøreste og dummeste løb - og han elsker det: Bilkas tag og p-tårn indtages i påsken af løbere

Horsens Posten

Vorsømanden Jens Gregersen svinger blyanten live på fynsk museum

Horsens Posten

Ser du din by? Tjek her, om du har styr på byens skulpturer - og vind

Horsens Posten

Gigainsekter og saltstænger: Hvad sker der i Kuben?

Horsens Posten

Lokal forfatter slår alle de andre med sin bog om "en superhelt af international klasse": Hædres for årets bedste krimi

Horsens Posten

Kendt loppemarked kommer til byen: Giver børnetøj og -udstyr nyt liv

Hedensted/Juelsminde Avis

De kendte bagmænd kalder Café Gnist for fremtidens motorvejscafé, og den åbner i morgen

Annonce