Ny restaurant med tv-kokken Gorm Wisweh bag kommer med sit bud på, hvad der er en horsensiansk pizza.
Copy link address
Jørgen Hasseriis jh@hsfo.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Gorm Wisweh har fundet på en fængselsmad-inspireret Horsens-pizza ved at studere gamle lister med menuer. Her er det sagogrynene, han har syltet i rødbedesaft, så de bliver lyserøde. Foto: Søren E. Alwan -
Det skal smage af noget Velbekomme i lokal mad, siger restaurant Signe Christiansen i det nye Gorm's Pizza, der er åbnet i Hestedamsgade. Restauranten har lavet den særlige Horsens-pizza "Bag tremmer". Foto: Søren E. Alwan -
Fangerne på fængslet fik også hestekød. Men det synes Gorm Wisweh alligevel ikke, han kunne byde sine gæster. Foto: Søren E. Alwan -
Med 13 restauranter har Gorm Wisweh nok at se til. Hans ambition er at være forbi alle restauranter tre gange i løbet af året. Forleden var han i Horsens i forbindelse med opstarten. Foto: Søren E. Alwan -
"Bag tremmer". Det er navnet på den nye Horsens-pizza, der på en fuldkornsbund trækker på menuerne fra Horsens Statsfængsel - efter fri fantasi fra kok Gorm Wisweh og hans medarbejdere. Foto: Søren E. Alwan -
Det ligner rogn, men er såmænd syltede sagogryn. Foto: Søren E. Alwan -
Gorm Wisweh laver sine pizzaer ultratynde. De skal kunne bages på tre minutter ved høj varme - det giver den bedste smag. Foto: Søren E. Alwan -
Brændte savoykålblade, persille, creme fraiche, mozzarella, tyndtslicede ovnbagte kartoffelskiver og lardo - italiensk svinefedt, som i ovnen krymler sig sammen til en crispy oplevelse - er ingredienserne på signaturpizzaen "Bag tremmer". Og så selvfølgelig de lyserøde sagogryn, som ikke er kommet på her endnu. Foto: Søren E. Alwan -
At lave pizza er ikke raketvidenskab, mener Gorm Wisweh. Men han synes, det er okay at lægge et nordisk strøg ind over og gøre dem danske. Italienerne foretrækker tre ingredienser - ost, tomatsauce og noget tredje, for eksempel skinke eller artiskokhjerter. Danskerne må gerne få lidt mere, synes han. Foto: Søren E. Alwan -
En hvid pizza. Det kalder man en pizza, når det ikke er tomatsauce, men creme fraiche (syrnet fløde), der er smøringen. Foto: Søren E. Alwan -
Det skal smage af noget Velbekomme i lokal mad, siger restaurant Signe Christiansen i det nye Gorm's Pizza, der er åbnet i Hestedamsgade. Restauranten har lavet den særlige Horsens-pizza "Bag tremmer". Foto: Søren E. Alwan